Arman at the Chelsea Hotel in New York

Arman  (1928 - 2005)

spesialisere seg veldig mye i ... alt, den fransk-amerikansk kunstner Arman sa en intervjueren i 1968. «Jeg har aldri vært - hvordan sier du det? En dilettante. "Regnes som et av de mest produktive og oppfinnsomme skaperne av slutten av det 20. århundre, Arman enorme kunstneriske produksjon spenner fra tegninger og utskrifter til monumentale offentlige skulpturen til sin berømte" ansamlinger "av objekter. Hans arbeid-sterkt påvirket av Dada, og i sin tur en sterk innflytelse på Pop Art-er i samlinger av institusjoner som Metropolitan Museum of Art i New York, Tate Gallery i London og Centre Pompidou i Paris.

Født i Nice i 1928, Pierre Fernandez viste Armand en talent for maling og tegning som et barn. (Inspirert av Vincent van Gogh, signerte han sin tidlige arbeidet med sine kun fornavn, han beholdt en skriver 1958 feilstaving av navnet hans for resten av karrieren.) Som sønn av en antikvitetshandler og amatør cellist, artist absorberte en intens takknemlighet for musikk, kunsten å samle og dyrking av kresne smak fra en tidlig alder. Etter studier ved Ecole Nationale des Arts Décoratifs i Nice, decamped Arman til Paris for å studere kunsthistorie ved Ecole du Louvre. Hans arbeid i disse tidlige årene fokusert på abstrakte malerier inspirert av arbeidet til Nicolas de Staël. En ivrig leser, søkte Arman inspirasjon gjennom bøker og kunst anmeldelser, så vel som under hyppige bilturer i hele Europa med sine kunstnervenner fra Nice, Claude Pascale og Yves Klein. I denne perioden utviklet Arman en lidenskap for østlig filosofi, tidlig kinesisk kunst og kampsport med judo, selv jobber som instruktør på Bushido Kai judo skole i Spania. I tillegg var han to år som en ryddig i det franske militære i Indokina.

Inspirert av Dadaist collager av Kurt Schwitters, Arman første separatutstilling, i Paris i 1954, viste hans "kapsler," samlinger og ansamlinger av frimerker og stoff som skulle bevise et viktig skritt i utviklingen av hans kunstneriske visjon. Flere påførte likevel var hans signering, i 1960, av manifest "Nouveau realisme" (New Realism) bevegelsen, med andre artister Klein, Martial Raysse og Jean Tinguely, blant andre. "Nye Realisme er lik nye, følsomme, observant tilnærminger til det virkelige," hevdet dokumentet, og Arman legger ut på en ny kurs, der han ville revurdere den kunstneriske mulighetene for dagligdagse gjenstander, heve det banale til det estetiske, og nekte til kunst.

Det samme året, Arman hadde en Landmark utstilling på Iris Clert Gallery i Paris, "Full Up" ("Le Plein»), en dristig installasjon / skjer som fylte hele galleriet med søppel. I 1961 avduket han nok en av de mange «strategier» ville han sysselsetter over sin karriere: den "colères," menneskeskapte objekter han ville knuse, så sett sammen og montere på trepanel. Disse kjente verk, sammen med sin "skålene" ("slicing")-objekter (ofte masseproduserte) at han ville kutte i stykker så stilt og hans "combustions"-objekter han satt i brann, og hvis forkullede restene han utstilt-representerte handlinger skaperverk gjennom ødeleggelse.

Litografi. Oppl 150. 71x55

Kjeldsen Art er en privat kunstsamling som ble startet i 2008 og holder til på Kråkerøy.

Intensjonen er å presentere norske, internasjonale og cubanske kunstnere gjennom åpne utstillinger og private visninger. Hovedvekten vil ligge på samtidskunst. 

Jeg har private visninger for kunstsamlere og interesserte. Utstillinger er kun åpne i perioder hvert år. Private visninger kan avtales. 

 

Kjeldsen-Art

Kråkerøy, Fredrikstad

olav.kunst@gmail.com

Telefon: +47 90 68 78 77

(bruk gjerne SMS)

 

Besøk/visning etter avtale