Marc Chagall 1887– 1985

 

Marc Chagall er født og oppvokst i en russisk by som heter Vitebsk. Familien var jødiske og Marc var den eldste av ni søsken. Han viste tidlig talent og interesse for kunst. Etter vanlig skole studerte han på en kunstskole i St. Petersburg.

I 1910 flyttet han til Paris. Her møtte han kunstnere som malte på mange ulike måter, som han ikke hadde sett tidligere (kubister,surrealister og fauvister). Dette ble en stor inspirasjonskilde for Chagall. Under første verdenskrig flyttet han hjem til Russland. Under andre verdenskrig måtte han flykte til USA fordi han var jøde, men etter krigen slo han seg ned i Frankriket og bodde der til han døde i 1985.

Bildene til Chagall er malt på en enkel måte som kalles naivistisk. De har glade, sterke og klare farger. Motivene er ofte av dyr, kjærestepar og musikanter. Man kan si at bildene hans er en blanding av fantasi, drøm, visjoner, virkelighet og religion, der hans jødiske bakgrunn spiller en viktig rolle.

 

Sirkus. Håndkolorert radering. Oppl.50. 39x42

Kjeldsen Art ble startet i 2008 og holder til i Fredrikstad.

Intensjonen er å presentere norske, internasjonale og cubanske kunstnere gjennom åpne utstillinger og private visninger. Hovedvekten vil ligge på samtidskunst. 

I 2009 arrangerte Kjeldsen Art 2 utstillinger i Galleri Knollen på  Byens marker i Fredrikstad: I juni en utstilling av 5 cubanske kunstnere: Alexis Pantoja, Rigoberto Mena, Orestes Gaulhiac, Jose Antonio Oliva og Rafael Rodriguez Escobar.

I september en utstilling av 20 hovedverk i Frans Widerbergs grafiske produksjon. 

I tillegg har galleriet hatt private visninger for kunstsamlere og interesserte. Galleriet er kun åpent i perioder hvert år, på vinteren,våren og høsten. Private visninger kan avtales. 

 

Kjeldsen-Art AS

Fredrikstad

olav.kunst@gmail.com

Telefon: +47 90 68 78 77  og 69 34 32 25 eller

+47 99 03 07 15 (bruk gjerne SMS)

 

Besøk/ visning etter avtale, send oss gjerne en mail og vi sender deg en katalog for utstillinger.