STEPHANE GIMMY(Geminiano Stephanini)

Født 18.august 1939 i Italia. Han begynte i lære hos en juveler, og ble mester. Han åpnet et verksted i Geneve. Etter en tid begynte han også med keramikk. Han arbeidet en tid sammen med en av Europas store keramikere, Master Barberis. Dro så til Afrika og ble fascinert av afrikansk skulptur. Ferden gikk videre til latin-Amerika, hvor han laget skulpturer i bronse, tre, jern.

Tilbake i Europa ble det bronse som ble hans materiale. Nå endrer han navn fra italienske Shephanini til franske Stephane Gimmy.

Hans første store utstilling var i 1973 i Geneve. I 1974 drar han til Paris, og siden den gang har han hatt en rekke utstillinger i mange land i Europa, blitt kjøpt inn av gallerier og samlere, store skulpturer pryder mange av Europa byer

Skulptur 1-3

Skulptur 9-10

Skulptur 7-8

Skulptur 4-6

Kjeldsen Art ble startet i 2008 og holder til i Fredrikstad.

Intensjonen er å presentere norske, internasjonale og cubanske kunstnere gjennom åpne utstillinger og private visninger. Hovedvekten vil ligge på samtidskunst. 

I 2009 arrangerte Kjeldsen Art 2 utstillinger i Galleri Knollen på  Byens marker i Fredrikstad: I juni en utstilling av 5 cubanske kunstnere: Alexis Pantoja, Rigoberto Mena, Orestes Gaulhiac, Jose Antonio Oliva og Rafael Rodriguez Escobar.

I september en utstilling av 20 hovedverk i Frans Widerbergs grafiske produksjon. 

I tillegg har galleriet hatt private visninger for kunstsamlere og interesserte. Galleriet er kun åpent i perioder hvert år, på vinteren,våren og høsten. Private visninger kan avtales. 

 

Kjeldsen-Art AS

Fredrikstad

olav.kunst@gmail.com

Telefon: +47 90 68 78 77  og 69 34 32 25 eller

+47 99 03 07 15 (bruk gjerne SMS)

 

Besøk/ visning etter avtale, send oss gjerne en mail og vi sender deg en katalog for utstillinger.