Peter Dahl, f. 1934, Oslo

Peter Dahl er utdannet ved kunsthøyskolen i Stockholm i perioden 1958-1963. Han har undervist i maleri, bl.a på Gerlesborgsskolan Stockholm og på Valands konstskola i Göteborg. Han ble senere professor i maleri ved Kunsthøyskolen i Stockholm.

Peter Dahl er en av de mest kjente og mest populære kunstnerene i Sverige idag og han har et svært imponerende utstillingsprogram bak seg med utstillinger i over hele verden

En av Dahls store læremestere og gode nabo var Edvard Munch, som sa at han ”ikke ville male menn som leser og kvinner som strikker, men mennesker som elsker og lider”.

Peter Dahl

2 kvinner. Akvarell. 77x57.

Kjeldsen Art ble startet i 2008 og holder til i Fredrikstad.

Intensjonen er å presentere norske, internasjonale og cubanske kunstnere gjennom åpne utstillinger og private visninger. Hovedvekten vil ligge på samtidskunst. 

I 2009 arrangerte Kjeldsen Art 2 utstillinger i Galleri Knollen på  Byens marker i Fredrikstad: I juni en utstilling av 5 cubanske kunstnere: Alexis Pantoja, Rigoberto Mena, Orestes Gaulhiac, Jose Antonio Oliva og Rafael Rodriguez Escobar.

I september en utstilling av 20 hovedverk i Frans Widerbergs grafiske produksjon. 

I tillegg har galleriet hatt private visninger for kunstsamlere og interesserte. Galleriet er kun åpent i perioder hvert år, på vinteren,våren og høsten. Private visninger kan avtales. 

 

Kjeldsen-Art AS

Fredrikstad

olav.kunst@gmail.com

Telefon: +47 90 68 78 77  og 69 34 32 25 eller

+47 99 03 07 15 (bruk gjerne SMS)

 

Besøk/ visning etter avtale, send oss gjerne en mail og vi sender deg en katalog for utstillinger.