Que linda es Cuba 1. Acryl på lerret. 82x155. 2008

Rafael Rodriguez Escobar 

Født 08.11.1944 i en liten landsby, San Agostin, nær Holguin på  Cuba. 7 år gammel kom han til Havana.

Han kom først ikke inn på universitetet pga foreldrenes dårlige økonomi, og begynte derfor å jobbe for å hjelpe familien.

Han viste stor interesse for å tegne og male som barn, og i 1965 kom han inn på  den prestisjefylte kunstskolen San Alejandro Plastic Art School i Havana. Den skolen er den viktigste kunstutdanningsskolen på  Cuba. Man må gjennom en rekke prøver, og Rafael kom inn etter første prøve.

I 1969 ble han plukket ut til å begynne på Cubas diplomatiske skole, og siden dette kunne bety en bedre økonomisk fremtid for familien, forlot han med tungt hjerte kunstskolen. Men han fortsatte å male, og stilte ut sine arbeider ulike steder.

Så  begynte hans diplomatiske karriere, først i Cambodia, hvor han endte som charge d’affaires. Så flyttet han til ambassaden på Filippinene. I begge landene arbeidet han også med presentasjon av cubansk kultur, og han deltok med egne arbeider på en rekke utstillinger. Flere av hans bilder henger i ambassader i de 2 landene, og ikke minst et større verk i Cubas ambassade i Manilla.

Han kom omsider tilbake til Havana hvor han tok opp jus-studier og arbeidet for utenrikstjenesten. I 2003 døde hans kone, og i 2005 pensjonerte han seg for å ta seg av sine barn.

Han har hele tiden malt, og nå som pensjonist og med kun 1 barn hjemme, kan han vie seg til det som ligger hans hjerte nærmest: kunsten.

Hans bilder stråler av farger og kraft, motiver med utgangspunkt i Cubas natur og mennesker. Hans stil er særegen, med elementer fra naivisme og surrealisme.

Kjeldsen Art er en privat kunstsamling som ble startet i 2008 og holder til på Kråkerøy.

Intensjonen er å presentere norske, internasjonale og cubanske kunstnere gjennom åpne utstillinger og private visninger. Hovedvekten vil ligge på samtidskunst. 

Jeg har private visninger for kunstsamlere og interesserte. Utstillinger er kun åpne i perioder hvert år. Private visninger kan avtales. 

 

Kjeldsen-Art

Kråkerøy, Fredrikstad

olav.kunst@gmail.com

Telefon: +47 90 68 78 77

(bruk gjerne SMS)

 

Besøk/visning etter avtale

Akryl på lerret: Trinidad . 2010

Akryl på lerret: Butterfly and river 2010

Akryl på lerret: Morgen i  Trinidad . 2010